Mart 23, 2016

DAMAC International Limited'in bir iştiraki olan Nine Elms Property Development Ltd şirketi, Londra'da prömiyerini yaptığı konut projesinde marka değiştirmeye gittiğini açıkladı.50 katlı bir kule olan AYKON Nine Elms, Versace gibi ünlü bir İtalyan moda evi tarafından iç mekan tasarımı yapılan Londra'daki 50 katlı ''Tek'' gökdelen olduğundan, AYKON London One olarak yeniden adlandırıldı.

Projenin adının yeniden düzenlenmesi sınırlı sayıdaki lüks dairelerin lansmanı ile aynı ana denk gelmektedir. İlk aşamadan bu yana yalnızca altı ay geçmesine rağmen satışa sunulan dairelerin %50'den fazlası satılmıştır.

DAMAC Properties'in, Kıdemli Başkan Yardımcısı Niall McLoughlin şunları söyledi: ''Sürekli değişen ortamda gelişim sürekli bir süreçtir ve gayrimenkul gelişmeleri de bu sürece dahildir. Bu projenin başlangıç anından itibaren, çeşitli faktörler sürekli yeniden değerlendirildi ve sürekli değişen piyasa dinamikleri ve eğilimleri doğrultusunda geliştirildi. Bu da bizi yeniden markalandırmaya götürdü.''

Aynı zamanda şunları eklemiştir: “İmarının stratejik konumunun ortaya çıkarılması, kule konseptinin benzersiz tasarımı ve sunduğu eşsiz ürün ile elbette kısa zamanda pazarın zirvesine yerleşmiştir. Yeni isim bir yandan en popüler başkent olan Londra'nın konumunu kapsamaktadır, ayrıca mimari bir harika olacak AYKON London One kulesine uygun olacaktır. Kendi imarının heyecan verici bir sonraki aşamasında yeni dairelerin satışa sunulmasını kutlamak için yeni ismi uygun bulduk.”

Londra dünyanın her köşesinden değerli gayrimenkullerin arandığı anahtar bir destinasyon olmaya devam etmektedir. Bu emlak fiyatları ve kiralardaki olağanüstü artış ile kanıtlanmıştır.

McLoughlin şunlardan da bahsetti: “Kafamızda bu talep ile ve nihai evleri veya yüksek getirili yatırımları olarak zenginlerin gayrimenkulde neyi aradığını çok iyi anladığımız için, AYKON London One'ı geliştirirken Versace Home ile birlikte çalıştık ve dünyanın en çekici ve sürdürülebilir gayrimenkul pazarlarından tartışmasız biri olan ve iç tasarımlar sunan benzersiz bir konsept yarattık.”

2015 yılında yayınlanan Knight Frank raporuna göre, komşu Vauxhall bölgesi kira fiyatlarında 2010 yılından beri %69'luk bir artış olmuştur ve Londra'nın her geçen yıl fiyat artış oranı %6'dır.
Ayrıca gayrimenkul danışmanlık firması olan Jones Lang Lasalle'e göre artış oranındaki bu eğilimin önümüzdeki yıllarda da devam etmesi beklenmektedir.

En son çıkan Knight Wealth Raporu'na göre, Birleşik Krallık'taki ultra yüksek net gelirli bireylerin önümüzdeki 10 sene içerisinde %30 artması beklenmektedir. Bu da önde gelen yerleşim yerlerindeki lüks gayrimenkullere olan talebin artarak devam edeceğini pekiştirmektedir.

Proje hakkında değişmeyen tek şey dünyaca ünlü mimarlar Kohn Pederson Fox Associates tarafından prestijli İtalyan moda evi Versace ile işbirliği içerisinde ortaya çıkarılan ikonik tasarımıdır. Ortaklık Avrupa'da türünün ilk örneğini temsil eder ve proje Temmuz 2015 yılındaki lansmanından bu yana çok iyi karşılanmıştır.

2020 yılında tamamlanması planlanan AYKON London One, Thames nehri, Westminster Sarayı ve London Eye manzaları eşliğinde premium penthouselarını, üç, iki ve bir yatak odalı dairelerini ve Manhattan stüdyo dairelerini bünyesinde barındırmaktadır.  Hepsi Versace Home tarafından tasarlanan spor salonu, kapalı yüzme havuzu,spa, yalnızca ikamet edenlere özel salon, çocuk oyun alanı, çatı bahçeleri, sineması gibi zengin olanakları ile lüks ve pahalı yaşamın tüm güzelliklerini sunacaktır.

Bu özel yapı, gayrimenkul piyasasındaki en iyi imarcıları ve projeleri belirleyen Property Week tarafından organize edilen RESI Ödülleri'ne aday gösterilmiştir. AYKON London One projesi ''Yılın İmar Planı'' kategorisinde son elemeye kalmıştır.

Orta Doğu bölgesinde en büyük lüks imar sahiplerinden biri olan DAMAC International, bölgedeki başarılı proje portföyü ile DAMAC Properties'in bir iştirakidir. Başlangıçta Dubai'de en meşhur yerlerde aranan yüksek katlı, lüks apartman projelerinde uzmanlaşan şirket, şimdi bölgede büyük imar projeleri, golf sahaları, oteller ve apart oteller ile yoluna devam etmektedir.

DAMAC Properties şu an moda ve tasarım dünyasında, özellikle de gayrimenkul koleksiyonunda sınırlı sayıdaki lüks tasarımlarında, Versace, FENDI, Paramount Hotels& Resorts, Tiger Woods Designs ve diğerleri gibi dünyaca ünlü isimlerle çalışmaktadır.